lauantai 21. tammikuuta 2012

Kuppi kuumaa, mutta millä?

Uskoisin, että suurinosa ihmisistä muistaa, kuinka BB:n ensimmäisellä tuotantokaudella asukkaat keittelivät erimakuisia kuumia juomia MyCafe- podikahvinkeittimellä. 

Tottakai mekin ostimme sellaisen. Käyttöaste on ollut kohtalainen, nykyään vaan niitä kahvipodeja saatika sitten makuja ei tahdo saada mistään. Koneen hankinnasta on aikaa jotain viisi vuotta.

Menneellä viikolla Kuningaskuluttajan "Kolmen Kovan Testissä" oli nämä nyt niin ajankohtaiset kahvinappi-koneet, joita on nyt vasta viime aikoina tullut markkinoille melkeinpä niinkuin sieniä sateella. Testissä esiteltiin laitteet: 
Dolce Gusto Genio (Kuva:
http://www.dolce-gusto.us/)
Paulig Cupsolo (Kuva: www.pauligshop.fi)
Bosch Tassimo (Kuva: www.cyberphoto.fi)

Dolce Gusto Circolo (kuva: Verkkokauppa.com)








Olimme ajatelleet katsoa tuon ohjelman ihan sillä silmällä, että voisimme sittten jossain vaiheessa valmiita marssimaan kauppaan ostamaan jonkun testissä mukana olleista laitteista. Testaajat tekivätkin itseasiassa meille sopivan laitteen löytömisen aika helpoksi.

Silmiämme miellytti eniten ehkä tuo Dolce guston Genio malli. Näyttää vaan siltä, että tuota pitäisi lähteä ruotsista tilailemaan, jos sellaisen haluaisi. Muut Dolce Guston mallit tuntuvat olevan jollakin tapaa manuaalisia malleja (vivusta väännetään paljonko halutaan vettä), joten ne eivät ole käytännössä hyviä vaihtoehtoja meille.

Tuo Pauligin Cupsolo on siis ehkä sittenkin se helpoin malli hommata. Siinä on kuulemma vielä bonuksena pieni säiliö, johon käytetyt podit tippuvat käytön jälkeen. Ei tarvitsisi polttaa sormiaan välillä uutta podia vaihtaessa, kun molemmille keitetään kahvit. Tuskin niitä kuitenkaan kannattaa moneksi yöksi paikalleen jättää, ettei home iske. Eniten haluaisin tämän mallin, koska sillä saisi aikaiseksi jonkinlaista Tazza-kaakaota. Pauligin kahvit ei kyllä noin yleensä ottaen iske, ovat aika kitkerää tavaraa..

Pohdinnan aikana tyydymme hankkimaan vanhaan Mycafe-laitteeseen podeja netistä, kun lueskelin, että jonkun muun laitteen podit siihen myös kävisivät...

Seuraavaksi vuorossa päivän gourmee eli kana-vuojenjuusto pastaa ja jälkiruuaksi kuppi kuumaa kahvia. Mä tykkään!

Mitäs mieltä te ootte näistä kahvikoneista ?




2 kommenttia:

  1. Luin tästä blogista arvioinnin yhdestä koneesta: http://nupppu.blogspot.com/2012/01/dolce-gusto-kannattiko.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyy käydä vilkaisemassa tuo.

      Poista