torstai 19. tammikuuta 2012

Säästän pienestäkin!

Olen saanut kommenttia, ettei edellisen postauksen ties, kuinka monen, postauksen kommentit eivät ole toimineet. Nyt on asetuksia muutettu niin, että kommentointikin pitäisi onnistua..

Sitten takaisin aikomaani aiheeseen. Säästämiseen. johon sain kimmokkeen silmäilemällä Tarkkamarkka- blogia, jota seuraan myös melko tiiviisti. Blogissa  oli kirjoitus otsikolla "Säästäväisyys on todella uncool"  .Tekstissä sanotaan muunmuassa, että markkinatalous on onnistunut hävittämään säästäväisyyden ihanteen yhteiskunnasta ja että säästäväinen ihminen nuukuudessaan olisi tylsää seuraa.

On toki niin, että tuo kyseinen artikkeli käsittelee säästämistä yleisellä tasolla.

Haluan vaan sanoa, että joillakin se on vaan pakko yrittää olla säästäväinen, vaikka kuinka olisi ostohaluja johonkin suuntaan. Kyllähän se joskus varmasti ottaa pannuun, kun ei ole tarpeeksi rahaa johonkin, mitä juuri haluaisi. Ja tuskin se penninvenyttäminen minusta tylsää tekee, eikös kuitenkin oo aika muodikasta käydä kirppareilla esimerkiksi...

Kuulun itse siihen ryhmään, joka ei usko, että säästäminen on uncool. Yritän toteuttaa sitä kaikessa. Meillä on tutuilta saatuja vanhoja huonekaluja, vain muutamia uusia Sohva ja TV-taso ja CD-hyllyt taitavat olla ainoita uusia. Vaatteetkin ovat osittain äidiltä saatuja lähinnä takit
Vaikka on pienet tulot, yritän niistäkin vähistä säästää possuun. Niillä voi sitten joskus ostaa jotain kivaa. Ja kaiken kukkuraksi voin vielä todeta olevani onnellinen.

Mites siellä, säästätkö johonkin?


5 kommenttia:

  1. Ikuinen haaveni on päästä tuonne jonnekin kaukomaaille, mutta näillä tuloilla se menee vuoteen tuntematon, mutta haaveita pitää olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvä aina olla haaveita ja tavoitteita! Vaikka pieniäkin, niin säilyy motivaatio.
      Jostain olen saaanut päähäni, että haluaisin jonain päivänä päästä käymään Amerikassa, vaikka New Yorkissa.

      Poista
  2. Hyvä periaate tuo ruokalistan valmiiksi teko. Itsellä menee helposti einesten puolelle, mutta sitten kun jotain teen, niin teen laatikoita, joita voi sitten syödä parikin päivää.

    VastaaPoista
  3. Jos bruttokansantuotetta ajattelee, niin jokaisen olisi tuhlattava kaikki rahansa eli pistettävä raha kiertoon. Henkilökohtaisella tasolla taas säästäminen on aina järkevää. Siten tavoitteen saavuttaminen antaa todellisen hyvän olon tunteen, mitä ei koskaan saa shoppailusta.

    VastaaPoista